Chcete se naučit vařit? Sháníte nové recepty nebo chcete získat novou inspiraci? Potom se podívejte na klasické recepty podle Jirky Babici, který vám ukáže, jak správně vařit guláš, jak na řízky nebo jak zvládnout doma rybí hody.
DVD 1
1 - GULÁŠ Vaříme starý dobrý guláš s šéfkuchařem u paní Jany Vachuškové z Prahy, plus pár dobrých nápadů a vychytávka s řízečky. Šunková rolka s gulášem + opečené brambory, jako příloha Ragů s kuskusem. Tajný recept: Kuřecí nugety s letním salátem.
2 - BRAMBORY V hlavní roli brambory s šéfkuchařem Jirkou Babicou a paní Hanou. Pozor – velká bramboráková show! Bramborák (dva způsoby), různé druhy zapečených brambor, tajný recept: Tymiánové brambory se špenátem a olivami.
3 - ŘÍZKY Šéfkuchař Jirka Babica zatopí s paní Annou pod řízkama, zavoní Havají i Bretaní a přidá tečku z Asie. Havajský řízek, Vepřový řízek s bretaňskými lusky, tajný recept: Nudličky po Asijsku.
4 - ZELENINA Lečo paní Ivany. Dáme si také Rattatouile a recept turecké maminky. Rattatouile, Brokolice v sýrové omáčce s vejcem, Tajný recept: Zelenina turecké maminky.
5 - TĚSTOVINY Domácí fleky na šunkofleky od paní Zdeny, plus italská inspirace. A kousek špeku na konec. Lasagne, Canelone, Tajný recept: Špeková placička.
6 - RYBY Rybí hody. Pečený čerstvý pstruh od paní Svatušky z Krnova u Opavy. Šéfkuchař Jirka Babica nabídne lososa v listovém těstě, rotbarsh a pálivou mexickou inspiraci. Rotbarsh – okouník mořský, tajný recept: Rybí ragú s chilli a guacamole.
Hrají: Jiří Babica
Zvuk: 2.0 čeština
Titulky: pro neslyšící čeština, čeština
Délka filmu: 164 min